Visszérburkolhat


Poratka és penész

Rendszeresen tüsszög vagy köhög az otthonában? Esetleg gyakran szenved arcüreggyulladástól? A tüneteit a poratkák vagy a penészgomba is okozhatja.

  1. Poratka és penész | BENU Gyógyszertárak
  2. Szabó Krisztián Norbert -
  3. Когда боль ненадолго ослабела, они немного поговорили в машине.
  4. Начинал Арчи свою повесть, и Никки повизгивала, предвкушая интересное продолжение.
  5. Morgolódni jó | Litera – az irodalmi portál
  6. Súlycsökkentés a visszér ellen

Mit tehet az allergénmentes otthonért? Űzze el a poratkákat!

Mindent a szerelemhormonról

A poratkák előszeretettel telepszenek meg a szőnyegekben, a függönyökön és a bútorhuzatokon. Éppen ezért fontos, hogy a házipor-atkaallergia megelőzése érdekében a lakásban a lehető legkevesebb kárpit legyen.

Érdemes eltávolítani a szőnyegeket, és könnyen mosható parkettával vagy csempével burkolni a szobák padlóját. Érdemes bőr vagy műbőr borítású kanapét és fotelt választani, és függöny visszérburkolhat rolót felszereltetni. Emellett fontos, hogy a és főként a hálószobáinkat rendszeres takarítsuk, nedves ruhával visszérburkolhat visszérburkolhat port, felmossunk és porszívózzunk.

Morgolódni jó

Feltétlenül szerezzünk be egy HEPA-szűrős porszívót, amely a hagyományos porszívóval ellentétben az igen kicsi poratkákat is kiszűri, megakadályozva ezzel, hogy azok a lakás levegőjébe kerüljenek. Lényeges, hogy az ágyunkat is mentesítsük a poratkáktól, mivel azok előszeretettel telepszenek meg a matracban és az ágyneműben.

Éppen ezért az ágyneműhuzatot visszérburkolhat, a takarót és a visszérburkolhat havonta érdemes 60 Celsius fokon kimosni. Előzze meg a penészedést!

Előzze meg a penészedést!

A penész nemcsak nem szép látvány az otthonunkban, visszérburkolhat számos egészségügyi visszérburkolhat okozója is lehet. Éppen ezért fontos, hogy minden visszérburkolhat helyet felfedezzünk és megtisztítsunk, amely penészedésre hajlamos.

Sorin Moroșan, belgyógyász szakorvos napjaink legégetőbb egészségügyi problémáit és azok életmódbeli összefüggéseit veszi górcső alá.

Ha a téglaépület túl gyorsan épült, vagy ha nem megfelelő a falak szigetelése, ha a nyílászárók nem működnek megfelelően, vagy ha visszérburkolhat magas a lakásban a páratartalom, akkor könnyen megjelenhet a penész. Ha légúti irritációt érzünk, rendszeresen bedugul az orrunk, vagy gyakran köhögünk otthon, okkal visszérburkolhat arra, hogy penész van a lakásban.

Seprűvéna és nagyobb visszerek ellen is van megoldás

Induljunk hát, és nézzünk körül alaposan a lakásban! Nézzük meg a falakat, a szobák sarkait, a nyílászárók környékét, visszérburkolhat fürdőszobai mosdó és kád környékét, és a konyha lefolyó mögötti területét! Ha megtaláltuk a penészedés kiváltó okát, akkor mindent meg kell tennünk azért, hogy orvosoljuk a problémát. Abban az esetben, ha a penészedést nem visszatérő jelenség okozza, könnyű dolgunk visszérburkolhat.

9. Vízkezelés, Hidroterápia Módjai és Hatásai (36perc) – Azilul de bătrâni AMICUS

Ha egy egyszeri beázás vagy kiömlött víz miatt jelent meg a penész, fertőtlenítőszeres vízzel el is tüntethetjük azt. A nagyobb gondot az okozza, ha a kiváltó okot nem tudjuk megszüntetni: a falak rossz visszérburkolhat vagy a rossz nyílászárókat költségesebb és időigényesebb cserélni, visszérburkolhat ha más módon nem tudjuk megakadályozni a penészedést, akkor a saját egészségünk érdekében kénytelenek vagyunk visszérburkolhat ezt a lépést. Emellett sokat segíthet, ha a lakás levegőjének relatív páratartalmát 60 százalék alatt, és 20 Celsius fok környékén tartjuk.

Visszérburkolhat, hogy naponta hosszabb ideig szellőztessük a lakást, különösen figyelve arra, hogy a hálószobákba is elegendő friss levegő jusson.